Site logo

3DeDucation

education for the future

2014

'Find your looks' logo

Ik mocht een logo ontwerpen voor de nieuwe kap- en schoonheidssalon ‚Find your looks’ van het Kellebeek College. Ik werk graag 3 dimensionaal en het leek mij leuk om dit met de Ultimaker 2 printer van het Kellebeek uit te printen voor in de salon.

Ik heb het uitgeprint met Bronzfill filament van Colorfabb 80% brons in 20% PLA.

Het ontwerp is geboetseerd in ZBrush daarna in Netfabb Basic de mesh gatenvrij gemaakt.
In Cura word de print in schijfjes gehakt zodat het uitgeprint kan worden, een aantal instellingen van de printer kun je in Cura instellen.
De print is 150 mm hoog en daar zou de printer in eerste instantie 26 uur over printen.
De printkop stond op 210 C˚ en het verwarmde bed op 50 C˚. Deze heb ik op de printer handmatig ingesteld omdat dat in de laatste versie van Cura niet meer kan worden ingesteld. Ook de flow instelling kon ik niet meer vinden.
De print is drie keer gestopt hij leek de filament niet meer erdoor te kunnen trekken na het schoonmaken van de kop ging het weer even goed. Het laatste stuk ging weer zonder probleem.
Tussendoor heb ik in Cura de print in de bodem laten zakken. Onder ‚Advanced’ staat ‚Cut of object bottom (mm)’. Deze heb ik iedere keer op gevoel aangepast iets meer printen dan kan er altijd nog wat vanaf.
Na de print op maat geschuurd en aan elkaar gelijmd met secondelijm.
De print geschuurd en gepolijst met verzilver polish. Met zwarte schoensmeer het geheel nog afgewerkt.

JacquelineKelkop5

Bezoek Dutch Design Week

Bij de Dutch Design Week in Eindhoven was het 3D printen weer sterk vertegenwoordigd. Metaal printers, voedselprinters, keramiek printers noem het maar op. Ook het kunstwerk project EGG was de moeite waard. Dit kunstwerk bestond uit 3D geprint stukjes die door iedereen kon worden gemaakt of gedoneerd. Dit maakte tot een groot 3D print kunstwerk. Het duurde ff maar ik heb mijn steen ook gevonden! Wil je het hele verhaal horen kijk dan op deze link http://vimeo.com/106375628
Koen


MyCollage

Raad van Bestuur

Presentatie 3DeDucation bij de Raad van Bestuur. Met dank aan Desslin van Gurp leerling bij Prinsentuin van Cooth. Hieronder zie je de tweet van Ilona Dulfer.

Schermafbeelding 2014-10-17 om 14.05.17

Kickoff

Bijeenkomst met docenten ROC West Brabant.
Tijdens de eerste bijeenkomst met docenten heeft Wietse van Bruggen, werkzaam bij ‘Kennisnet’, een presentatie gehouden over de noodzaak van 3D-printen en andere technologieën in het onderwijs. Sten van Limpt werkzaam bij ‘Het ABC’ heeft verteld over de ervaringen van ‘Het ABC’ met maak-onderwijs. Het proces en de ideeën die zij al toepassen in het basisonderwijs zijn na wat aanpassingen ook toepasbaar in het vmbo. De dingen waar ze tegenaan liepen en de oplossingen die ze daarop verzonnen hebben, zijn leerzaam om mee te nemen in onze processen. We hebben op een aantal vragen input gekregen van docenten en externe partijen die we gaan verwerken.
Wij zijn daarom ook erg blij dat de externe partijen het ook een zinvolle dag vonden en bij de volgende bijeenkomst weer aan willen sluiten. Samen met de input van de docenten gaan we werken aan een korte lessencyclus die we binnenkort in de praktijk gaan brengen.

IMG_4960

FabLab Breda

Met gepaste trots tekenen we hier het contract met het FabLab Breda dat gerund wordt door Charlotte Janssen.

Dit contract houdt in dat alle 3D-printers, die binnen de scholen van het ROC West-Brabant in de regio Breda gebruikt worden in onderhoud komen bij het FabLab Breda. Hier staan ook twee 'reserveprinters'. Deze reserveprinters bieden de mogelijk om een eventueel defecte printer om te ruilen voor een werkende printer, zodat het 3D-printen op de scholen te allen tijde kan doorgaan. Dit was een van de wensen van de gebruikers op de scholen. Wij hopen o.a. door deze service van 3DeDucation,  het technische gedeelde bij de gebruikers weg te halen, zodat het 3D-printen nog meer kan worden toegepast in het onderwijs.


foto%201

3D geprinte ROCWB Topper 2014

Wij wilden de ROC West-Brabant Topper 2014, Dariusz Gutkowski van het Cingel College, een persoonlijk cadeau meegeven. Dus hebben we een week van tevoren drie foto’s genomen van alle kandidaten. Een voor en twee zijaanzichten. Deze hebben we in een computerprogramma omgezet naar een 3D-model. Het programma richt zich op het aangezicht en pakt een standaard schedel en oren. Dit model hebben we geïmporteerd in ZBrush en verder vormgegeven, zoals te zien is op de foto’s. Deze hebben we uitgeprint op de Ultimaker 2 en er een ROC Topper 2014 plaatje bijgemaakt in TinkerCad en een voetstuk van hout. Dariusz vertelde ons dat hij voedsel printen erg interessant vindt en dat het Cingel College daar ook mee bezig is. Wij gaan daarom binnenkort eens langs bij het Cingel College.


Making Dariusz

ROC West Brabant jaaropening

Het beroep van de toekomst was het thema voor de jaaropening van het ROC West-Brabant 2014. Daar konden wij natuurlijk niet ontbreken met de 3D-printer. Van de opleiding Prinsentuin van Cooth hebben we voorbeelden laten zien hoe zij 3D-printen gebruiken in het vmbo-onderwijs. Bij de 3D-Proeffabriek hebben we geprinte chocola meegekregen. Met de Ultimaker 2 printer van het Kellebeek College hebben we robotjes uitgeprint. Samen met nog wat voorbeelden van 3D-geprint werk kregen de bezoekers een goed beeld van de mogelijkheden.

IMG_4821

ROCWB Topper 2014

Donderdag 18 september zijn we bij de ROCWB Topper verkiezing. We hebben voor de Topper een verrassing.
© 2015 Jacqueline Baselier Contact Me