Site logo

3DeDucation

education for the future

2016

In-spider-ed by Anouk

Filmpje over In-spider-ed bt Anouk Wipprecht:

https://www.youtube.com/watch?v=3D5aBMYX4qY

Fashion: Anouk Wipprecht
Fotograaf: Kees Penders
Model: Bohdine Heldernisse
MUA: Sanne Pas
Organisatie: 3DeDucation
Koen Giesbers
Jacqueline Baselier
Somfy Vitalis FULLPRINT 2

Pauline van Dongen

Pauline van Dongen was bij 3DeDucation als keynote, tijdens de ROC West Brabant onderwijs dag 2016. Het was inspirerend haar te horen vertellen over haar werk. Ook ging ze in op de dingen waar ze nog tegen aanloop voordat consumenten de kleding kunnen gaan gebruiken.

We hebben ook nog een mooie quote van Pauline ontvangen over 3D-printen.

"The most exciting thing about 3D printing is that it provides us with a new way of thinking about form, matter and construction. The fact that as designers, we can now program our own materials and their behavior is simply amazing."

foto: JokeVerhulst
DSC00958

Battle winnaars!

De Battle winnaars naast Albert van Lay3rs die de Battle voertuigen uitgeprint heeft.

Studenten bedankt voor jullie inzet bij het ontwerpen en tijdens de onderwijsdag, het was geweldig dat jullie op je vrije dag gekomen zijn. Jullie waren een mooie aanvulling op onze 3D experience.

De winnaars, 1. Walter Slingerland (Radius), 2. Joey van Alphen (Prinsentuin van Cooth), 3. Jens Mathijssen (Prinsentuin van Cooth), gefeliciteerd.

Wij willen onze sponsoren van de prijzen nogmaals bedanken:
  • 3D pen van Lay3rs,
  • Q-Edison Robot van Q-Edison,
  • waardebon van 50 euro voor alle drie de winnaars van 3D HUBS.

Foto: Joke Verhulst.
DSC00936

3DeDucation op de onderwijs dag ROC WB 2016

We hebben een mooi programma gemaakt voor de ROC WB onderwijs dag 2016.

3DeD battle aankondiging

Let the Battle begin!


De SKIN’s voor de Q-Edison Robot Battle zijn geprint bij Lay3rs in Eindhoven. Ze zien er geweldig uit, Albert eigenaar van Lay3rs, heeft ze zelfs gespoten. De mooie glimmende SKIN’s staan te wachten op de leerlingen, die de 3D-ontwerpen gemaakt hebben om morgen de Battle aan te gaan voor de mooie prijzen.

Een 3D-pen van Layers, een Q-Edison Robot van Q-Edison, en bonnen voor het uitprinten van werk bij 3D HUBS.

battle

Rapid Pro 2016

Op donderdag 3 maart 2016 was het weer tijd om naar de RapidPro beurs in Eindhoven te gaan. Dit is één van de grotere evenementen op het gebied van 3D-printen. Eenmaal binnen was er veel te zien, de grote ruimte was in twee delen gesplitst, één voor consumenten en de één voor de industrie. Hier stonden de printers vanaf €10.000,- tot €200.000,-, maar dan kunnen ze ook full colour of in verschillende metalen printen.

Bij de consumentenafdeling waren er veel verschillende 3D-printers te zien en natuurlijk heel veel verschillende grondstoffen. Elke printer had weer een eigen specialiteit. Zoals de
Opiliones 3D. Dit zijn hele hoge ronde printers zoals je hieronder kunt zien, die ontzettend veel beweegruimte hebben. Zo kun je bijvoorbeeld, een complete kruk printen. Het duurt een paar dagen, maar dan heb je ook een kruk waar je écht op kunt zitten. Je zal nog wel een kussentje moeten maken of kopen……

Pasted Graphic

Verder zagen we ook een fiets waarvan je het grootste deel van de onderdelen je zelf kan printen en een aantal onderdelen aanschaft bij een bouwmarkt. Hier zagen we wel wat in voor het onderwijs! Het idee achter deze fiets is dat hij thuis kan worden aangepast, uitgeprint en in elkaar kan worden gezet. Elk onderdeel kan gemakkelijk worden verwijderd en vervangen zonder dat er dure gereedschappen of speciale vaardigheden aan te pas komen. Dit maakt deze fiets tot de eerste modulaire fiets. De maker doelt naar een toekomst waarin iedereen met toegang tot een 3D-printer en internet in staat is zelf producten te maken en deze te gebruiken in het dagelijks leven!

Pasted Graphic 1

Een ander interessant item dat we tegen kwamen was
The BobbleShop; daarmee kan je je eigen hoofd op een poppetje laten printen en uit 250 verschillende figuurtjes kiezen om daar je hoofd op te zetten.

Pasted Graphic 2

Ook
Landré was aanwezig op het RapidPro event en zij lieten aan iedereen zien wat een metaalprinter allemaal kan. Deze printer werkt met een laserstraal en materiaal dat als poeder uit de printer komt; dit biedt veel ontwerpvrijheid. Zo hoef je geen rekening te houden met de ontwerpregels die voor de goedkopere printers gelden! Dus je kan hiermee een eigen ring ontwerpen en laten uitprinten. Natuurlijk is dit ook ideaal voor in de Technologie! De voorwerpen hieronder zijn geprint in aluminium.
Pasted Graphic 3


Wat wij ook interessant vonden, is een machine waar je afvalplastic in gooit en die zelf filament gaat maken voor de 3D-printer. Je moet natuurlijk zorgen dat het plastic schoon en van dezelfde type is. Dit apparaat zouden wij graag op school willen introduceren. Het nadeel is dat je na vijf tot acht keer, het plastic niet meer verder kan recyclen….


Ten slotte was er ook een stand waar BYFlow een voedselprinter demonstreerde. Een machtig mooi product dat wij zo zouden willen hebben. Met deze machine kun je ook keramiek, plastic en andere zaken printen. Natuurlijk wel met een andere printkop, want anders heb je zo een plastic smaakje.
Verder waren er ook nog lezingen over allerlei zaken rondom 3D-printen, zoals 3D-scannen, productbescherming etc.

Pasted Graphic 4

Kortom: het was wederom een zeer inspirerende middag en heeft ons opnieuw de noodzaak laten zien dat het 3D-printen echt een plek in het onderwijs verdient!
© 2015 Jacqueline Baselier Contact Me